طرز تهیه مربای خربزه

مربا خربزه بدون آهک , مربای خربزه مشهدی , مربای خربزه زرد طرز تهیه مربای خربزه خوشمزه لطیف و پرخاصیت

مربای خربزه یکی از مرباهای مقوی و پرخاصیت تابستانی است که می توانید این مربای خوشمزه را با لیمو و بدون لیمو تهیه کنید خربزه یکی از میوه های شیرین و آبدار تابستان است و سرشار از آن است. مربای خربزه به دو صورت تهیه می شود و در برخی از دستورها مانند مربای کدو تنبل از لیموترش برای ترد و غلیظ شدن بافت خربزه استفاده می شود. مربای خربزه و لیمو ترش مواد لازم خربزه و مربای لیمو ترش سبز (ایوانکی) 1 کیلوگرم لیموترش 1 لیوان آب برای لیموترش 3 لیتر (12 لیوان) شکر 1.5 کیلوگرم آب برای شربت 750 میلی لیتر آبلیمو 2 قاشق غذاخوری گشنیز 1/4 قاشق غذاخوری  مربا 1 خربزه با مربای لیمو ترش را با لیمو شسته و پوست و دانه ها را جدا کرده و به اندازه دلخواه برش دهید. آب و آهک را مخلوط کرده و ۵ دقیقه صبر کنید تا آهک جا بیفتد. آب زلال را از آب لیمو جدا کرده و روی خربزه ها بریزید و به مدت 24 ساعت کنار بگذارید. خربزه ها را آبکش کرده و به مدت 3 ساعت در آب جاری فرو کنید. در این مدت 2 تا 3 بار آب را عوض کنید تا رسوبات آهک گرفته شود.آب و شکر را با هم مخلوط کنید و به مدت 15 دقیقه روی حرارت ملایم بپزید تا شکر حل شودآبلیمو را به شربت اضافه کنید و صبر کنید تا غلیظ شود. خربزه ها را اضافه کنید و 5 دقیقه با حرارت ملایم بجوشانید و کمی وانیل اضافه کنید و 1 دقیقه بجوشانید و حرارت را خاموش کنید. بعد از سرد شدن، مربا را در شیشه تمیز نگه دارید و در یخچال قرار دهید. برای خوش رنگ شدن مربا می توانید زعفران دم کرده را به همراه وانیل اضافه کنید. قطعات خربزه را آنقدر ریز نبرید که در حین پخت صاف شوند. خربزه های کوچک سبز و زرد برای تهیه مربا مناسب ترند. مربای خربزه بدون لیموترش مواد لازم مربای خربزه بدون لیمو خربزه مشهد رنده شده 1 کیلوگرم شکر 900 گرم وانیل 1 قاشق چایخوری شکر 1/2 پیمانه  مربای خربزه بدون لیمو طرز تهیه مربای خربزه بدون لیمو شکر و خربزه را مخلوط کرده و میل کنید. آتش را تا زمانی که بجوشد و غلیظ شود. کف مربا را بردارید، گلاب و وانیل را اضافه کنید و یک دقیقه دیگر بجوشانید و شعله را خاموش کنید، وقتی مربا کاملا سرد شد، آن را در ظرف تمیز و درب بسته در یخچال نگهداری کنید. در صورت تمایل می توانید در مرحله آخر پخت به این مربا مقداری گردو یا بادام اضافه کنید تا مقوی و خوش طعم تر شود. .

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه باقالی پلو با مرغ

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه مربا گلابی

مواد لازم: 800 گرم شکر، گلابی یا سیب، 1 کیلو آب، کمی سرکه، 1/3 پیمانه …