ادویه خورشت قیمه شامل چه چیزهایی است

طرز تهیه ادویه قیمه,ادویه خورشت قیمه ,ادویه لازم برای پخت قیمه

ادویه خورشت قیمه

یکی از دوست داشتنی ترین غذاهای ایرانی، خورشت قیمه هست. یک غذای سنتی که به علت ترکیبات و مواد اولیه ای که دارد دارای خاصیت های بسیاری هست. آیا تا به حال به این مسئله اندیشه کرده اید که چرا مزه این غذا همیشه یکسان نیست و گاهی خوش طعم تر و خوش عطرتر هست؟ جواب این پرسش در ادویه هایی هست که برای طعم دار کردن خورشت قیمه از آن استفاده می شود.

ادویه خورشت قیمه

فلفل سیاه: یک قاشق چای خوری

زردچوبه: نصف قاشق غذاخوری

پودر هل: نصف قاشق غذاخوری

پودر دارچین: یک قاشق غذاخوری

جوزهندی: یک قاشق چای خوری

زعفران: یک قاشق چای خوری

نمک: به میزان دلخواه

پودر گل سرخ: یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه ادویه قیمه,ادویه خورشت قیمه ,ادویه قیمه ترکیبات خواص و طرز تهیه

ادویه خورشت قیمه

طرز تهیه ادویه خورشت قیمه

ادویه ها را سعی کنید به صورت دانه یا چوب تهیه کنید. آنگاه ادویه ها را به گونه سوا سوا در آسیاب ریخته و آسیاب کنید.

پودر ادویه ها را در یک کاسه بریزید و مخلوط کنید تا کامل با هم ترکیب شوند. ادویه های ترکیبی را الک نموده تا ناخالصی های احتمالی آن سوا شوند.

زعفران را جداگانه آسیاب نموده و به ترکیب بالا بیفزایید. ادویه ترکیبی را در کاسه شیشه ای خشک و در داری بریزید. شیشه ادویه را در جای نسبتاً خنک قرار دهید.

طرز تهیه ادویه قیمه,ادویه خورشت قیمه ,ادویه قیمه مخصوص

طرز تهیه ادویه قیمه

خواص ادویه مخصوص قیمه

مواد و ترکیبات به کار رفته در ادویه مخصوص قیمه دارای خواص بسیاری به شرح زیر هستند:

زعفران

این طلای قرمز گران ارزش را می توان پادشاه همه ادویه ها دانست. طبع گرم و خشک زعفران سبب رفع کردن استرس و افسردگی ها گردیده و به جز رنگ فوق العاده به خورشت عطر و طعم دلچسبی را می دهد.

بیشتر بخوانید:  خواص چای سفید

فلفل سیاه

فلفل سیاه از دوست داشتنی ترین ادویه هایی هست که در همه غذاها استفاده می شود. کمک به هضم غذاها و پاک کردن روده ها و در نهایت پیشگیری از یبوست اصلی ترین کار این ادویه هست. این ادویه مغذی و غنی از انواع ویتامین ها در کاهش وزن خیلی مفید بوده و استفاده از آن در غذاها توصیه زیاد می شود.

دارچین

دارچین جزو ادویه های به دست آمده از پوست گیاهان هست که خواص خیلی زیادی برای سلامتی بدن دارد. این ادویه از خانواده ی دیگر ادویه های معطر هست و بوی خوشی دارد، استفاده از این ادویه در خوش طعم شدن انواع غذاها تاثیر گذاشته و می توانید غذاهای خوشبو و خوش عطری داشته باشید.

استفاده از دارچین در ترکیب غذاها دارای خواصی حاوی کنترل قند خون و کمک به رفع کردن دیابت، کاهش سطح تری گلیسیرید خون، پیشگیری از بیماری آلزایمر، پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی، تقویت کارکرد کلی بدن، بهبود یافتن گردش خون، رفع کردن سرما خوردگی، تندرستی دستگاه تنفسی، کاهش وزن و پیشگیری از سرطان هست.

طرز تهیه ادویه قیمه,ادویه خورشت قیمه ,ادویه قیمه چیست

ادویه قیمه چیست

زردچوبه

هزاران سال هست که این ادویه نه تنها به عنوان یک چاشنی بلکه به عنوان یک داروی گیاهی در درمان بیماری ها استفاده زیادی می شود. آنتی اکسیدان زورمند زردچوبه به جز تندرستی عملکرد مغز، در کاهش التهابات بدن مفید بوده و به عنوان یک داروی زورمند عکس سرطان عمل می کند.

هل

یکی دیگر از ادویه قیمه هل می باشد. این ادویه از گیاهی که در جنوب شرقی آسیا رشد می کند به دست می آید و به جز اینکه در آشپزی و پخت غذا استفاده می شود و عطر و طعم فوق العاده ای به غذا می دهد، خاصیت دارویی و درمانی هم برای بدن دارد.

بیشتر بخوانید:  خیار مصری + خواص

این ادویه از قدیمی ترین ادویه ها بوده و در همان دوران‌ها هم برای درمان بعضی از بیماری‌ها از این ادویه آن استفاده می شده هست.

از خواص مهم هل می توان به: پیشگیری از سرطان، درمان افسردگی، درمان و کاهش دیابت، سلامت گوارش، سلامت قلب و … اشاره کرد.

جوز هندی

جوز بویا یا هندی از ادویه های بومی هندوستان هست که دارای بوی شیرین و عطری خوشایند هست. رایحه ی خیلی خوب این ادویه سبب شده که آن را به شیوه های خشک یا پودر شده در پخت انواع خورش به ویژه خورش قیمه مورد استفاده قرار دهند.

این گیاه دارای فیبر بالایی هست و برای درمان و تسکین التهابات و دردها، حفظ سلامت دستگاه ایمنی، کاهش علائم آلرژی، تقویت ساختار اسکلتی بدن، خاصیت عکس سرطانی و پیشگیری از برخی سرطان ها به کار می رود.

پودر گل سرخ

گل محمدی یا به جمله دیگر گل سرخ، همان گلبرگ هایی هست که از آن گلاب می گیرند، این گیاه را همینطور به صورت خشک و پودر شده در تهیه و پختن انواع غذا و شربت استفاده می کنند، این گیاه دارای خواصی مشابه رفع کردن استرس، تسکین سر درد، تندرستی کیفیت خواب، آسودگی بخشیدن، تندرستی عملکرد دستگاه گوارش و تندرستی سلامت دهان و دندان دارد و جز فواید بسیاری که دارد، افزایش کردن آن به غذا عطر و بوی بی نظیری می بخشد.

نمک

نمک برای مزه دار کردن به غذا از دوران های گذشته شایع بوده و هنوز نیز یکی از چاشنی ها مناسب برای دادن مزه به غذاهاست. هر چند استفاده زیاد این ماده سبب شوری غذا و به وجود اومدن مشکلات و اختلالاتی مثل ریسک حمله قلبی و سکته مغزی، بالا رفتن سطح فشار خون و احتمال ایجاد سنگ در سفرا و کلیه می شود ولی نا گفته نماند که وجود مقادیر مناسب نمک برای بدن ضروری هست  و نیاز بدن به ترکیبات موجود در آن را رفع می کند.

بیشتر بخوانید:  درباره مرغ سبز

 

مطلب پیشنهادی

فواید گوشت مرغ

اگر بخواهیم گوشت مرغ را در 1 کلام شرح دهیم، “همه کاره بودن” توضیح مناسبی …