طرز تهیه مرباها به جدانشدنی سفره های صبحانه می باشد.
خوبی آن در تنوع آن است و می توان آن را با توجه به میوه های هر فصل تهیه کرد. شامل مربای آلبالو، مربای انجیر، مربای توت فرنگی، مربای انگور، مربای آووکادو، مربا و در این مطلب طرز تهیه مربا با بیتوته آورده شده است مواد لازم برای تهیه مربا: 4 عدد (یک کیلو)، شکر، 1 تا 1.5 کیلو خرد شده. آجیل، صورتی، دارچین، به اندازه دارچین، به اندازه زنجبیل به مقدار لازم طرز تهیه مربای چغندر: چغندر را تکه تکه کرده و ریز خرد کنید، سپس آب و شکر را مخلوط کرده و چغندر را در آن بریزید. آب و شکر را روی آتش بگذارید و وقتی جوش آمد حرارت را ملایم کرده و آرام آرام بپزید. از ابتدا درب ظرف را بگذارید، این کار باعث تغییر رنگ و قرمز شدن آنها می شود، اگر دوست دارید مغزها نرم شوند، یک ساعت قبل از آماده شدن مربا آن ها را بگذارید و اگر نه، اگر دوست دارید نرم شوند. نرم، آنها را در آن قرار دهید مرحله آخر با گلاب است و به آن اضافه کنید.وقتی مربا کاملا رنگ شد و شهد آن به غلظت مناسب رسید، گلاب و عصاره هل یا عصاره دارچین یا مخلوط هر سه را اضافه کنید.و آتش را خاموش کرد. طرز تهیه مربا به روش جدید روش دوم «طرز تهیه مربا»:
مواد مورد نیاز مربا: شکر 1 کیلو گلاب 1 کیلو گل هل 2 قاشق غذاخوری آب به مقدار لازم. و پوست خود را بگیرید و به شکل دلخواه خرد کنید و سپس در قابلمه بریزید و آب بریزید تا سطح آن را بگیرد و روی آتش بگذارید تا آب بجوشد و وقتی آب جوش آمد شکر را در آن بریزید و بگذارید بماند. قابلمه را به مدت 1 ساعت، سپس زودپز را در قابلمه قرار دهید و اجازه دهید مربا بماند. بعد از 3-4 ساعت زودپز را بردارید و هل و گلاب را اضافه کنید. بگذارید یک ساعت دیگر روی آتش بماند. در انتها کمی آبلیمو به آن اضافه کنید و وقتی چند بار جوش آمد در قابلمه را خاموش کنید نکاتی برای درست کردن مربا: اگر خوب آماده شود مربا بسیار خوش رنگ و زیبا می شود که خیلی هم خوشمزه است وگرنه خوب می شود. قهوه ای خم شده و له شود.برای قرمز.اگر مربا شد بهتر است در قابلمه مسی بپزید. .