گچ خوراکی از چه چی ساخته شده است؟

طرز تهیه گچ خوراکی در خانه, فواید گچ خوراکی, طرز تهیه گچ خوراکی

انواع گچ خوراکی

همه چیز درباره گچ خوراکی

گچ خوراکی ترکیبی از نشاسته و مواد طعم دهنده و مقدار کمی ترکیبات گچی میباشد که به عنوان جایگزینی کم ضررتر از گچ برای افرادی تولید شده میباشد که متمایل‌شدن غیر قابل کنترل برای خوردن گچ دارند.

برخی از افراد هستند که متمایل‌شدن زیادی به خوردن خاک و گچ دارند. متمایل‌شدن به خوردن گچ میتواند نوعی بیماری به نام پیکا ( به انگلیسی: pica ) باشد.

پیکا 1 اختلال تغذیه ای میباشد که به صورت ولع خوردن مواد غیر مغذی و بدون بها غذایی توصیف می شود.

بیماران گرفتار به پیکا متمایل‌شدن به خوردن نشاسته خام، خاک، یخ و گچ دارند.

پیکا ممکن میباشد در حاملگی یا به دلیل کمبود مواد مغذی در بدن و اختلال وسواس فکری ایجاد شود.

گچ خوراکی چیست؟

گچ خوراکی ترکیبی از نشاسته ذرت ، طعم دهنده و رنگ خوراکی و مقدار کمی کربنات کلسیم ،کربنات منیزیم و ویتامین ث میباشد.

طعم گچ خوراکی شبیه گچ خالص میباشد و در مواردی شیرینی هم به آن افزایش شده ،  طعمش برای افرادی که متمایل‌شدن به خوردن گچ و خاک دارند ، خوشایند میباشد.

گچ های خوراکی به 2 شکل ترد و نرم تولید می شوند، به آسودگی خرد می شود و آسیبی به دندان ها نمی رسانند.

گچ خوراکی در ایران, گچ خوراکی, علت تمایل به خوردن گچ

گچ خوراکی چیست

گچ خوراکی به طور کلی به عنوان 1 ماده مغذی و مناسب برای همه ساخته نشده میباشد و صرفا برای کاهش مالیات در افرادی ساخته شده میباشد که نمیتوانند جلوی گچ خوردن خودشان را بگیرند. از آن جا که بدن نمیتواند کلسیم تولید کند و باید کلسیم را از مواد خوراکی و مکمل ها تامین کند و گچ خوراکی حاوی مقدار زیاد کلسیم میباشد ، در صورتی که در حد متعادل مصرف شود میتواند مفید باشد.

بیشتر بخوانید:  تاثیر تغییرات اقلیمی بر طعم و بوی قهوه

مقدار مناسب کلسیم میتواند به تقویت استخوان ها کمک کرده و از بروز مشکلاتی از جمله آرتریت و پوکی استخوان پیشگیری کند.

مصرف گچ خوراکی میتواند سبب حس سیری شده و به لاغر شدن کمک کند.

مصرف کلسیم به کاهش علایم سندرم پیش از قاعدگی کمک میکند.

گچ خوراکی به کاهش مالیات مصرف گچ به خصوص ورم معده کمک میکند. استفاده از آن در مقدار  کم ، نیم ساعت قبل از صبحانه برای کاهش ورم معده مفید میباشد.

فواید گچ خوراکی, طرز تهیه گچ خوراکی, انواع گچ خوراکی

دلیل‌ها متمایل‌شدن افراد به مصرف گچ

طعم گچ خوراکی برای افراد مختلف گوناگون میباشد، اماگچ خوراکی طعمی‌ دارد که عاشقان گچ خوراکی و خاک رس آن را دوست دارند.

علت متمایل‌شدن به خوردن گچ چیست؟

از نظر علمی کمبود مواد مغذی خاصی که مرتبط با بیماری پیکا باشد تایید نشده میباشد ولی محققین اندیشیدن میکنند خوردن گچ میتواند با کمبود روی و آهن در بدن مرتبط باشد.

مطالعه ای که در سال 2015 روی 6000 شخص گرفتار به پیکا انجام شد نشان داد که این افراد گرفتار کمبود گلبول خون و سطح پایین روی در خون هستند.

با وجودی که مغز میداند ترکیب کربنات کلسیم گچ ، غذا نیست ولی بدن خوردن گچ را به عنون راه حلی برای کمبود مواد مغذی می داند و در عملکرد شخص متمایل‌شدن به خوردن گچ پیدا میکند.

بدن زنان باردار و شیرده که کلسیم را به سرعت و در حجم بالا مصرف می کند. گاهی ممکن میباشد با چالشی واقعی مثل متمایل‌شدن زیاد به خوردن گچ برای کمبود کلسیم روبرو شود.

برخی از کودکان در سنین رشد در صورتی که در معرض کمبود مواد مغذی به خصوص کلسیم قرار بگیرند ممکن میباشد متمایل‌شدن به گچ خوردن پیدا کنند.

بیشتر بخوانید:  انواع بازار مالی

تحقیقات انجام شده روی بیماران گرفتار به پریشانی یا OCD به گچ خوردن متمایل‌شدن دارند و طعم گچ و جویدن گچ در آنها سبب ایجاد احساس استراحت میشود.

از سویی دیگر کم خونی تنگدستی آهن ارتباط مستقیمی با افزایش متمایل‌شدن به گچ خوردن دارد.

پایان کمبود های تغذیه ای با آزمایش خون و استفاده از مکمل ها قابل تشخیص و درمان میباشد.

گچ خوراکی در ایران, گچ خوراکی, علت تمایل به خوردن گچ

مالیات مصرف گچ

مالیات خوردن گچ

سمیت ، کربنات کلسیم یا گچ ، کم میباشد و بنابراین از این نظر نمیتواند آسیبی به بدن برساند. ولی خوردن گچ میتواند سیستم گوارش را مختل کرده و به اندام های داخلی صدمه برساند و سبب بروز مشکلاتی از جمله تهوع و استفراغ ، شکم درد ، یبوست یا اسهال شود.

گچ ناشی از گرد و خاک میتواند سبب تحریک چشم شده و برای ریه ها مضر باشد.

منبع: خوی وب و بیتوته

مطلب پیشنهادی

انرژی خورشیدی چیست و چه کاربردهایی دارد؟

انرژی خورشیدی یکی از پاک ترین و تجدیدپذیرترین منابع انرژی در جهان است. همه چیز …